lördag 21 februari 2009

Gbg - Gdansk, Dag 1 - 6

Hej

Sahar ar det nu att jag befinner mig i Gdansk och det ar trevligt.

Senaste dagarna har jag spenderat lite har och lite dar, t.ex 15 feb tog jag bussen till IKEA kallered och darifran fick snabb lift med en glad varbergssnubbe. Akte till Sandsjobacka dar jag fick lift efter 30 minuter med en iranier som pratade islam och annat intressant med mig anda vagen till Landskrona. Sen akte jag med 2 turkar i en BMW ett par kilometer en pensionerad larare/vaktmastare nagra kilometer och slutligen tva studentflickor till malmo central. Tog taget over bron for det var morkt. Motte upp med Fredrik och spenderade natten hemma hos han och Nina.












Nasta dag motte jag upp med kalle och tillsammans tog vi oss ut ur kopenhamn och fick vanta ett tag(tydlig skillnad med 2 killar ist for ensam) men tillslut lift ett par kilometer till Koge och darifran efter runt 45 minuter lift med polsk lastbilschauffor till Gedser dar vi to farjan till Tyskland. For andra gangen marker jag att det inte gar att komma fran Rostocks hamn till Rostock eller vidare med liftning. dumt dumt ingen vill stanna. Vi aker tag till Neustrelitz dar kalles kompis Markus plockar upp oss och vi spenderar 2 natter i ett schysst tyskt hus/bondgard(4 kossor en tjur katt och en tokig hund) Dagen efter delar jag o Kalle pa oss o han aker till Berlin o jag mot polen, gar snabbt o fa lift pa de sma tyska vagarna, far tillexempel utan att lifta, lift med en tysk taxi som ej vill ha betalt, - jag kor dig till nasta motorvagspafart sager han pa svenska, hah. (han hade stuga i bohuslan eller natt) Vid motorvagspafarten tar det dock stopp och de polska bilar jag tidigare sett maste ha valt en annan vag for har e de iallafall inte. efter 45 kalla minuter stannar dock en polsk lastbilchauffor som brukar kora batar till Goteborg. Han kor mig till nagra kilometer utanfor Szczecin dar jag moter upp med en amerikansk couchsurfer och vi dricker ol och hanger runt.

Morgonen efter vaknar jag betydligt senare an jag hade planerat men far skjuts av en i lagenheten till ett bra stalle att lifta ifran och jag far lift efter 20 - 30 minuter en bra bit pavagen till Slupsk. Inbjuden pa lite kaffe, kaka och jag far ocksa en perfekt karta av den trevlige polacken(perfekt, jag hade ingen innan) Far vanta runt 30 minuter till och far lift i skymmningen till Gdansk(med sightseeing i Gdynia inkluderat) Bor hos en kompis Gregorz o ska stanna over helgen och sen mot Vilnius men vet inte om jag stannar nanstans pa vagen for det ar lite langt for en dag. Hejda